2890 Tata, Ady Endre út 8/A.   +36 20 450 61 16

Ahol a biztonság és a készségek találkoznak

Az első vezetés óra

Az első vezetés óra nagyon meghatározó élmény életünkben. Korábban még ilyet nem csináltunk, tehát valami egészen újat kell elkezdeni, amire általában a vezetést megelőző években nem került sor.

Nehéz megtanulni beszélni, menni, de ezekre nem emlékszünk. Aztán nehéz megtanulni írni, olvasni, ezekről már vannak emlékeink. És a vezetés is ezeknek a készségeknek az elsajátításához hasonlítható, hiszen egyszerre kell használni kezünket, lábunkat, alkalmazni a megszerzett elméleti tudást, figyelni a forgalmat és persze irányítani azt a “valamit”, amit autónak hívnak.

Kérdések mindenütt...

Sok év tapasztalata alapján mondom, hogy az autóval és persze az oktatóval való első találkozás meghatározó élmény. Olyannyira meghatározó, hogy aztán a vezetéssel való kapcsolatunkra is teljes egészében kihathat. Ennek pedig maximálisan a tudatában vagyok, ezért érzem fontosnak, hogy mielőbb bizalmi légkör alakuljon ki közöttünk.

Benned lehet a félsz, hogy vajon milyen lehet az oktató? Ha már gyűjtöttél infókat, ahogy ebben a cikkemben javasoltam, akkor vélhetően van már valamilyen elképzelésed. De tényleg olyan lesz? Tényleg jó fej? És hogyan reagál vajon arra, hogy ha valamit elrontok? Kiabálni fog vagy türelmesen elmagyarázza és megmutatja ezredszerre is? Mi lesz, ha egyáltalán nem tudom megcsinálni azt, ami a feladat? Nevet rajtam? Fogja a fejét? Nos, most már tudom, hogy ilyen és ehhez hasonló kérdések tömkelege kavarog a tanulók fejében.

Jogosak ezek a kérdések?

Hát persze! Minden új dolog előtt tele vagyunk dilemmával, miért lenne másképpen ez autóvezetés előtt. Ráadásul van, aki átélt rosszat, volt már türelmetlen oktatója, így a bizalom tényleg megingott benne. A jó hírem azonban az, hogy a célom, hogy ezeket a kétségeket, kérdéseket mielőbb tisztázzuk és eloszlassam a szürkének, olykor egészen feketének tűnő ködöt a vezetéssel kapcsolatban.

 

Szintén a sok év tapasztalata mondatja velem, hogy nincs olyan probléma, amelyet ne lehetne megbeszélni. Számomra a türelem és megértés a két legnagyobb érték, ezek képezik munkám alapját. És a legfontosabb, hogy a lehető legjobbat hozzam ki belőled, tehát ha kell, akár százszor is átgyakoroljuk, ha kell, ezerszer elismétlem a feladatot. Tudatában vagyon annak, hogy neked az egész szituáció új!

Az pedig biztos, hogy minden óra jó hangulatban és izgalmasan telik.

Szeretnél megtanulni vezetni? Keress bizalommal az alábbi elérhetőségek bármelyikén!

 Mártonfiné Mészáros Csilla, iskolavezető, szakoktató

 Telefonszám: +36 20 450 6116

 E-mail: pengeautosiskola@gmail.com